Szép Magyar Beszéd 2019

Versenyeredmények

A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola immár huszadik éve ad otthont és lelkesen szervezi a Szép Magyar Beszéd verseny országos fordulóját. Idén április 10-12. között került sor a nemes megmérettetésre, ahol az ország 53 fiatal magyar anyanyelvápolója mérhette össze tehetségét szövegalkotásban és szövegértelmezésben. Iskolánkat a legkisebbek közül Dohányos Gréta és Albert Ádám (4. osztályos tanulók) képviselték. Az általános iskolások felső tagozatosai között Ucekaj Lara (7. osztályos tanuló) is megméretett. A gimnazistáink közül Papán Attila (II.BG osztályos tanuló) jutott be az országos döntőbe, és harcolta ki magának az előkelő 3. helyezést. Sikereikhez szívből gratulálunk!

A szép szó ünnepe

A Szép Magyar Beszéd verseny országos fordulóját immár huszadik éve rendezi iskolánk. Minden év áprilisában Felvidék egyik legészakibb végvára a magyarságnak, Kassa, várja a magyar nyelv, a nyelvművelés és szövegalkotás szerelmeseit. A háromnapos rendezvény tarka programmal várta idén is a versenyzőket és felkészítő tanáraikat.

Az ünnepi megnyitón beszédet mondott Csurkó Éva, a Márai Sándor MTNY Gimnázium és Alapiskola igazgatónője, Ledneczky Gyöngyi, az Állami Pedagógiai Intézet munkatársa, Gris Emese Diana, Magyarország Kassai Főkonzulátusának konzulja, Dr.Jávor András, a Debreceni Egyetemről, majd az idén harmincéves Leánykar örvendeztette meg a közönséget. A kimerítő versenynap és a szakmai zsűri tanácsai után mindenki ellátogathatott az újonnan átadott Márai Sándor-emlékházba. A magyar költészet napjával egy napra eső verseny igazán felemelő kulturális programmal zárult. Déry Tibor azonos című kisregénye alapján a Kassai Gimnazisták Színtársulata színpadra vitte Egy amerikai popfesztiválről szóló művét. Az est egy születésnapi tortával, koccintásokkal és baráti beszélgetésekkel zárult. Az eredményhirdetésről senki sem távozott üres kézzel. A rendezvény főbb támogatóinak köszönhetően mindenki részesült valamilyen jutalomban.

Bízunk benne, hogy mind a versenyzők, a zsűri, pedagógusok, vendégek kellemesen érezték magukat iskolánkban, városunkban, a magyar kultúra egyik végvárában.