Vízverseny

2018. június 7-én iskolánk immáron 13. alkalommal rendezte meg a Vízversenyt, ami idén a „Zenélő vizesedények” címet kapta. Itt emlékeztünk meg Rácz Olivérre is, iskolánk első igazgatójára. Fő feladatként v­íz és valamilyen saját készítésű „hangszer” segítségével kellett eljátszani egy szabadon választott népdalt. Ezen kívül egy verset is el kellett szavalnunk a költőtől.

A Máraisok idén is sikeresek voltak. Iskolánk lánycsoportja, a „Kékek”, első helyezést értek el, míg a fiúcsapat, a „Vízi mesterek”, harmadikok lettek. Tornalja csapata második, Vaján csapata pedig a negyedik helyezést érte el.

A vízverseny előtti nap sokat izgultunk, egyfolytában hívogattuk egymást, hogy a verseny napján minden a lehető legjobban sikerüljön. A várva várt nap gyorsan eljött, reggel mindannyian beénekeltünk még, majd lementünk a tornaterembe az összetákolt zeneszerkezetünkkel együtt.

Elkezdődött a verseny. Mindenki húzott egy sorszámot, majd bemutattuk prezentáció segítségével, hogyan is készültünk fel a versenyre, ezután pedig maga a produkció következett. A szünet alatt megkóstoltuk az összes süteményt, ami igazán finom volt, és energiát adott a következő körre, amiben 10 feladatot kellett megoldanunk. Ez nagyon jól ment nekünk, majd egy újabb rövid szünet után következett a vers.

Amikor az előttünk lévő csapat ugyanazt a verset mondta, mint amit mi választottunk, összenéztünk, kicsit megijedtünk, de azért sikerült nekünk is úgy elmondanunk, ahogy szerettük volna. Következett Rácz Olivér előadása édesapjáról, és már itt is volt a kiértékelés.

A győzelemnek nagyon örültünk, sőt, még ajándékot is kaptunk. A „vizeskupát” büszkén tartottuk a kezünkben, mert csak mi és a tanárok tudhatták, mennyi időt töltöttünk a versenyre való felkészüléssel. Köszönjük Major Fazekas tanárnőnek a felkészítést!