Infoprog nemzetközi informatikai verseny

Füleken, 23. alkalommal szervezték meg az Infoprogot, a Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyét, mely egyúttal a szlovákiai magyar középiskolák országos bajnoksága is. A versenyre 15 iskola jelentkezett. A felvidéki középiskolásokon kívül Magyarországról, a Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek diákok. A programozói és felhasználói kategóriában több mint 80 versenyző mérte össze tudását.

A verseny döntőjére a levelező forduló után került sor. A tanulók közül egy bíráló bizottság választotta ki a legjobbakat.  A Márai Sándor Gimnáziumból felhasználói kategóriában három diák jutott tovább a döntőbe Tamás Ádám (III.BG), Kukoricás Benedek (III.BG) és Gaboda László (II.G). A középiskola 1-2. évfolyama a B kategóriában, a 3-4. évfolyama az A kategóriában versenyzett. Iskolánk tanulója Tamás Ádám az A kategóriában országos 3. helyezést ért el, a nemzetközi szinten 8. helyezett lettGaboda László a B kategóriában szintén országos 3. helyezést ért el és nemzetközi szinten 7. helyezett lett.  A nyertesek a támogatóknak köszönhetően nagyon értékes díjakat vihettek haza. A döntőbe bejutott harmadik diákunk is méltón képviselte iskolánkat a felhasználói kategóriában; Kukoricás Benedek 6. helyezést ért el országos szinten.

A döntőbe jutott tanulóknak a versenyen kívül még egy prezentációt is meg kellett szerkeszteniük megadott témakörök szerint, majd az elkészült bemutatót elő is kellett adniuk a verseny napján. A fő témakör a fenntarthatóság (sustainability) volt. Az előzetes bírálatok során a legjobb 5-nek ítélt anyag került bemutatásra. A legjobb előadások közé bekerült Tamás Ádám és Kukoricás Benedek prezentációja is. Ádám a környezeti fenntarthatóság témát választotta, Bence pedig a környezetvédelem témáját dolgozta fel. Az elkészült előadásokat egyetemi szinten véleményeztették és értékelték.

A diákokat a versenyre Rozenfeld Tünde tanárnő készítette fel. Gratulálunk az eredményekhez!